torsdag 11 december 2014

Kladdkakemuffins med päronfrosting



Kladdkaka

100 g smör/margarin
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg

Smält smöret. Rör  de andra ingredienserna, OBS rör inte vispa! Tillsätt äggen ett och ett.
Klicka i smeten i lagom stora muffinsformar. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 12-14 minuter. Dom ska vara kladdiga!!! Ställ in i kylen för att svalna dom. De blir då så där lagom kladdiga.
Gör under tiden frostingen.

Päronfrosting

100 g Philadephiaost
5 dl florsocker
60 g smör/margarin
några droppar päronessens
några droppar grön karamellfärg

Rör hop ingredienserna och spritsa frostingen över dom kalla muffinsen. Vill man ha en anna färg och smak på frostingen så är det väl bara fantasin som sätter gränser!

MUMS!

Inga kommentarer: