Midsommartårta
4
äggvitor
3 dl
strösocker
Vispas
till ett hårt "skum", eller till du kan vända bunken upp
och ner utan att innehållet rinner ur.
Tillsätt
3 dl
Rice Crispies
OBS!
Röres i inte vispas.
Bred
ut smeten på ett smort bakplåtspapper. In i ugnen ca 40 min i 150°
Under
tiden kan du göra
Fyllningen
4
äggulor
3/4 dl
strösocker
2 tsk
maizenamjöl
Sjudes
försiktigt under omrörning.
Tillsätt
125 g
smör
2 tsk
vaniljsocker
Risk
finns att fyllningen skär sig. Men det finns lösning för det med.
Ställ
kastrullen i ett kallt vattenbad och rör om ordentligt så brukar
det fixa sig.
Låt
fyllningen och marängbotten svalna.
Dela
marängbotten mitt itu. Bred fyllningen på den ena halvan och lägg
sedan den andra ovanpå.
Bred
på 3 dl vispad grädde och dekorera med jordgubbar.
PS
Under andra tider på året tar man t.ex. Hallon, blåbär, björnbär
eller kanske konserverad frukt.
Det
mesta i frukt och bärväg passar till denna underbara
MidsommarTårta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar