tisdag 27 november 2012

Grekisk Pyttipanna

 

En helt underbar maträtt. Måste bara testas.

1-2 fläskfiléer eller eller 4-6 kycklingfileér

1 påse klyftpotatis (ca 1kg)

1 rödlök

1-2 röda paprikor

feta ost

Skär köttet i mindre bitar och lägg i en marinad av

3 pressade vitlöksklyftor

1 1/2 dl olja

1 1/2 tsk sambal oelek

2 msk soja

1/2 msk ingefära (kan uteslutas)

Låt dra några timmar

Smörj en långpanna, lägg potatisen i botten. Lägg på köttet, töm över marinaden. Lägg på grönsakerna. in i ugnen i 225 grader ca 30 min.

När det är klart strö över feta osten . Servera med en god sallad, gärna med oliver i om du gillar det och vitlökssås.

2 burkar cremefraiche eller gräddfil

4 msk majonäs

1-2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: